Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
marek przydzial (3550 niezalogowanych)
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
saaanaaa mam pytanie do Ciebie masz prawo jazdy?? i jak u Ciebie z językiem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów
Magdalena Bogdańska
(ladyinblue)
Początkujący
co do języka- zależy w jakiej branży chcesz znaleźc pracę
Jeśli w grę wchodzi kontakt z klientami, to niestety bez norweskiego nie ma najmniejszych szans na znalezienie pracy. Kiedyś w kantynach, przedszkolach np. super znajomośc języka norweskiego nie była wymogiem, a teraz przeglądając ogłoszenia widzę, że jest wymagany i to biegle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
asia d
(asia009)
Wiking
witam
Ja rowniez szukam i szukam i nie moge znalezc, wyslalam ze 100 podan ,zarejestrowana na roznych stronac , szukam na finnie , w nav ,bylam juz na dwoch rozmowach ale jak narazie cisza
i zaczyna mnie to smucic i odechciewa w dalszym poszukiwaniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Malgorzata P
(margo1111)
Wiking
Hej dziewczyny!ja mam prawo jazdy i podstawy angielskiego wiec jestem swiadoma ze nic wiecej jak branza sprzatajaca czy jakas praca na produkcji na mnie nie czeka.tyle ze na razie nikt nie odpowiada,a wyslalam kilka cv do roznych firm o odpowiedniej branzy i cisza...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Sandra Bargiel
(saaanaaa)
Wiking
Mam prawo jazdy, samochód. Znam angielski i norweski, ale tylko na takim poziomie żeby się "jako tako" dogadać
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Dziewczyny nie załamujcie się choć wiem że łatwo mówić, 2 miesiące temu przeprowadziłam się w okolice Sandnes, znam norweski a mimo tego szukałam pracy przez ten cały czas, w sumie pracuje od tygodnia. Trzeba wysyłać cv a najlepiej pochodzić po firmach na pewno się ktoś odezwie.
Niestety norwedzy mają na wszystko czas, i często nie odpisują na podania, a jak już odpiszą to np. po 3 miesiącach, dla mnie to było strasznie frustrujące, wolałam żeby odpisali że nie są zainteresowani niż takie zlewanie.
Mimo wszystko życzę Wam dziewczyny powodzenia i przede wszystkim wytrwałości.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(Silkaa)
Wiking
Bardzo ciekawy wątek A dziewczyny, powiedzcie, w jakim zawodzie w Norge pracujecie??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów
Magdalena Bogdańska
(ladyinblue)
Początkujący
Anna82 napisał:
Trzeba wysyłać cv a najlepiej pochodzić po firmach na pewno się ktoś odezwie.

Niestety norwedzy mają na wszystko czas, i często nie odpisują na podania, a jak już odpiszą to np. po 3 miesiącach, dla mnie to było strasznie frustrujące, wolałam żeby odpisali że nie są zainteresowani niż takie zlewanie.
Mimo wszystko życzę Wam dziewczyny powodzenia i przede wszystkim wytrwałości.

Czasami szczerze mówiąc się zastanawiam, czy chodzi właśnie o brak czasu czy o zmianę podejścia do obcokrajowców, bo wydaje mi się, że kilka lat wcześniej lepiej byli do nich nastawieni ehh.

"Pochodzic po firmach" masz na myśli firmy rekrutujące ?

Ja mam pracę, ale muszę ją zmienic i szukam i szukam i niestety nic, mimo że po angielsku mówię biegle, a po norwesku dobrze. Miałam operację i łudziłam się, że NAV mi pomoże znaleźc coś innego ze względu na problemy zdrowotne, ale niestety...

Jeśli ktoś jest zainteresowany sprzątaniem:
www.citymaid.no - wiem, że tam są przyjęcia i wystarczy język angielski w stopniu komunikatywnym, ale z tego co wiem, podpisuje się kontrakt na 50%, a i tak pracuje 100%. Koleżanka mi wspomniała, ale zapewne nie w każdym przypadku tak jest
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(Silkaa)
Wiking
Niestety wiele osób mówi, że podejście Norwegów do obcokrajowców się zmieniło, pogorszyło

No, ale chyba nie powinniśmy się temu dziwić... ;/ Patrząc na takie osoby, które dobrej opinii przyjezdnym nie robią...

ladyinblue, ile czasu pracujesz w Norwegii?

Dzięki wielkie za linka, zgłoszę się tam, może coś z tego będzie

Pozdrowionka!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
Witam!
Mam pytanie czy istnieje jakas strona norweska z drobnymi ogloszeniami,nie chodzi mi o finn.no,pasuje mi dac ogloszenie z drobna praca dorywcza np.zakladanie instalacji elektrycznych itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok